2023-01-22

Genom nyckfulla träskulpturer utforskar Christian Verginer barndomens nyfikenhet

"Två våningar" (2022), limewood och aluminium akryl, 68 centimeter.
Av stora bitar basträ snickrar konstnären Christian Verginer figurativa skulpturer som förenar tonårens lek och under med naturens vitalitet. Bladiga grenar växer som flätor, en fågel sitter på dragkedjan på en luvtröja och två unga pojkar sitter på stegar som leder till trädtoppar och moln. Texturerad med små skåror, kontrasterar verken realistiska återgivningar av barn med fantastiska element, av vilka konstnären tenderar att måla i en enda färg som livligt grönt, skiffergrå eller beige.
    Verginer är intresserad av hur människor och natur korsas, vilket han förmedlar genom en känsla av nyfikenhet och förkroppsligad koppling mellan de två. Vissa skulpturer främjar sådana relationer genom tredimensionella former, som den avlidna fågeln som flickan nyper mellan fingrarna i "Olika berättelser”. Andra refererar till skuggor, inklusive "Two Stories" och "Different Time", som täcker silhuetter av träd och blommor ovanpå de unga figurernas kroppar.
    Baserad i Alto Adige-regionen i norra Italien arbetar Verginer i en studio som han delar med sin far Willy Verginer och bror Matt Verginer.
    Colossal: Through Whimsical Wooden Sculptures, Christian Verginer Explores Childhood Curiosity and Connection.