2023-05-28

Biografi om Elon Musk av Walter Isaacson

I september släpps biografin om den omtalade sydafrikansk-amerikanske entreprenören och industrimagnaten Elon Musk. Boken är skriven av den amerikanske författaren och journalisten Walter Isaacson. Boken släpps på både engelska och svenska i september.
    ”I två år har Isaacson följt Musk som en skugga, suttit med på hans möten, gått fabriksronderna med honom och ägnat timme efter timme åt att intervjua Elon själv, hans släkt och vänner samt hans medarbetare och motståndare. Resultatet är en avslöjande skildring från insidan, fylld till brädden av fantastiska berättelser om triumfer och katastrofer, som får oss att ställa frågan: Är de demoner som driver Musk helt enkelt det som krävs för att nå innovation och framsteg?”
    Walter Isaacson, är vd för Aspen Institute, en politiskt obunden pedagogisk och politisk organisation med säte i Washington, D.C. Han har varit ordförande och vd för CNN och redaktör för tidskriften Time. Han har skrivit biografier om Jennifer Doudna, Leonardo da Vinci, Steve Jobs, Benjamin Franklin, Albert Einstein och Henry Kissinger.
    Bokförlaget Fri tanke: Elon Musk.