2023-12-26

Våldsam juldag i Västerås

Juldagen 2023 i Västerås var ingen dag som förknippades med frid. Det påstås att juldagen ofta är en lugnare dag än julafton. Det kan man inte påstå att årets juldag var i landets sjätte största stad.
    Vid tolvtiden på dagen var en ”galen” kvinna in på Ica Supermarket Haga och var stökig, varpå personalen tryckte på överfallslarmet och kontaktade polisen. Under tiden började det brinna i lokalen. Det var en kvinna i 30-årsåldern som greps av polis på platsen, Hon anhölls senare för grov mordbrand.
    Den eldhärjade butiken var tidigt betraktad som totalskadad och fick brinna ner. Ett VMA utfärdades också eftersom det var kraftig rökutveckling.
    På juldagskvällen gick larm om en skottlossning på en pub i centrala Västerås. En man i 30-årsåldern blev skjuten med livshotande skador. Fem skott lär ha avlossats, så det är tur i oturen att inte fler blev träffade. En yngre man ska dock ha blivit träffad av ett skott i höfttrakten.
    Inte nog med detta, några timmar senare gick larm om ännu en skottlossning, denna gång i stadsdelen Erikslund. Det skedde vid en snabbmatsrestaurang, men någon skadad kunde inte hittas.
    Kriminaliteten breder ut sig i Sverige, utvecklingen är verkligen oroande. Med Jerzy Sarneckis (professor i allmän kriminologi vid Stockholms universitet) ord: ”Läget är jävligt allvarligt”.
    VLT.